Састанак школских библиотекара Подружнице Колубарског округа ДШБС

Поводом Међународног месеца школских библиотека, Матична библиотека „Љубомир Ненадовић“ Ваљево и Подружница Колубарског округа сазвали су састанак школских библиотекара 29. октобра у Музеју завичајних писаца у Ваљеву.

Састанку је присуствовало осам библиотекара, као и Ружица Дамњановић, дипломирани библиотекар Матичне библиотеке.

20211103_060950

На почетку састанка, библиотекаре је поздравила Виолета Милошевић, директорка Градске библиотеке „Љубомир Ненадовић“ и изразила захвалност и подршку због иницијативе окупљања школских библиотекара.

Слађана Маријанац, председница Подружнице Колубарског округа Друштва школских библиотекара, подсетила је присутне у свом извештају на све догађаје, конкурсе, семинаре у којима су учествовали школски библиотекари у протеклом периоду, осврнувши се посебно на реализоване акције школских библиотекара Колубарског округа.

Ружица Дамњановић, дипломирани библиотекар Матичне библиотеке представила је свој рад „Школски библиотекари на раду од куће”, настао као резултат истраживања доступних података са сајтова и блогова. Рад  је представљен на стручно-научном скупу Библионет Заједнице матичних библиотека Србије, одржаном у Лесковцу, од 9. до 11. септембра. Тема Библионета била је „Библиотека од куће: изазови и могућности организације библиотечких услуга током пандемије”. Овај рад, у коме је Ружица Дамњановић посветила пажњу раду школских библиотекара, биће штампан у зборнику радова стручно-научног скупа „Библионет 2021”.

На саветовању се разговарало о свакодневним изазовима који стоје пред школским библиотекарима и о актуелним темама. Сложили смо се око идеје формирања вибер групе, која ће нам омогућити лакшу и бржу комуникацију. Чешћа окупљања и могућност да размењујемо идеје пружиће нам и могућност повезивања и реализовања заједничких активности.

Састанку су присуствовала оба библиотекара Ваљевске гимназије, проф. Слађана Маријанац и проф. Жељко Љубичић.


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s