Читам, читаш… Читајте!

На Међународни дан књиге за децу наши ученици препоручују…

Ен из Грин Гејблса

Pinterest

Луси Мод Монтгомери је написала роман Ен из Грин Гејблса, један од најлепших класика 20. века који говори о детињству, сазревању, љубави и срећи. Причу прати јунакиња задивљујуће осмишљена, црвенокоса девојчица Ен Ширли Катберт. На самом почетку књиге, има тринаест година. Сироче је које долази у Грин Гејблс, с позивом да је усвоје рођаци Марила и Метју Катберт. Они су тражили дечака да би им помагао око послова на имању, како су обоје ушли у позније године. Ту настаје проблем…

Ен је постала прави борац не само за своја, већ и за туђа непоштована права. Да је са нама, приближила би наше друштво за корак ка бољем свету о коме сви чежњиво сањамо. А то је један од најлепших дарова човечанству.

Северна светлост

Северна светлост први је део трилогије „Његова мрачна ткања“. Дело које је прославило енглеског писца Филипа Пулмана, пореклом из Норвича. Пулман је за ову трилогију добио многобројне награде. Северна светлост однела је Карнегијеву медаљу, а „Ћилибарски дурбин“ Витбредову награду. Радња књиге базирана је на фантастичној авантури девојчице Лајре која живи у сасвим другом свету, сличном нашем, али по многоме различитом.

Ово дело врви од заплета, открића и тајни. Увлачи читаоца тачно у срж приче и изненађује га изнова и изнова. Да ли ћете се у потпуности предати причи и бити део тајне Лајриног света као што су даимони, делићи наших душа или ћете доживети нешто још више, задивљујуће, откријте сами, читањем једне од најбољих трилогија свих времена.

Јана Митровић I1


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s