О лепоти писања и читања

Језик, као уметност, једна је од најлепших и најопсежнијих које постоје. Свака реч је јединствена, има своје сроднике с којима гради очаравајуће реченице, заносне, поетичне… Њих има безброј у сваком погледу. Постоје и чекају да буду откривене, чекају на нас да се упустимо у чари језика и уметности које се у њему крију.

У књигама су забележени разни догађаји кроз историју. Да није речи записаних, ми данас не бисмо уживали и откривали своје животе свесни свог порекла и својих корена. Човечанство не би имало основе на којима би се даље развијало и унапређивало.

Проблеми  који настају при књижевном стварању увек ће се одражавати и на нас саме. Какав је језик, такав је и човек. Створили смо дубоку повезаност са њим на самом почетку. Без језика били бисмо бачени у потпун заборав.

Уметност писања често допире до људи више него што можемо и да претпоставимо. Живимо и дишемо речи. Понекад је тешко оставити књигу, изаћи из савршене димензије и вратити се у нашу која често уме да буде разочаравајућа. Читајући пролазимо кроз разне градове, проживљавамо различита времена и упознајемо ликове који нас сваки пут одведу у нову авантуру.

Књиге нам помажу да маштамо, стварамо ставове и прозоре кроз које јасније видимо свет. Оне су спас. Сам мирис нових страница може дати осећај сигурности. Свака књига коју прочитамо помаже да се побољшамо као особе, да схватимо ко смо и шта желимо бити.

Живот је као књига. Њене странице биће домови разним авантурама које смо доживели. Када дођемо у одређене године, добијамо могућност да сами бирамо у којем ће правцу прича тећи и ко ће бити споредни ликови.

Књиге су ванвременски учитељи које помажу да неке приче никада не умру.

Јана Добрисављевић I-5 и Јана Митровић I-1


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s