(Анти)друштвеност медија

Стручни семинар (Анти)друштвеност медија одржан је у петак 28. фебруара 2020. године у библиотеци Ваљевске гимназије. У раду су поред колега из Ваљевске гимназије, учествовали заинтересовани наставници и сарадници из основних и средњих школа из Ваљева и околних места. Семинару је присуствовала група ученика четвртог разреда, који су заинтересовани за упис на студије друштвених и хуманистичких наука.

Семинар је део пројекта Дигитални погон у којем учествује Ваљевска гимназија и бави се развојем медијске и информационе писмености у основним и средњим школама и представља редовну активност у оквиру годишњег циклуса овог пројекта који партнерски спроводе Новосадска новинарска школа и Удружење Библиотека плус, уз подршку Делегације Европске уније.

Предавачи на семинару били су: универзитетски професор др Далибор Петровић са темом Антидруштвене мреже и медијска писменост, уредница на другом програму Радио Београда 2, др Тамара Вученовић са темом Технодруштвени живот и школска библиотека и председник Удружења Библиотека плус, Зоран Хамовић са темом Књига нам (ни)је потребна.

Др Далибор Петровић је професор на Београдском универзитету где изводи наставу из уже научне области Социологија на Филозофском, Економском и Саобраћајном факултету. Посебно се занима и изучава однос технологије и друштва са фокусом на друштвеним последицама употребе информационо-комуникационих технологија.

Др Тамара Вученовић, широј јавности позната је као уредница и водитељка емисије Дигиталне иконе и магазина културе Радио Београда 2. Доцент је на Факултету за менаџмент, Универзитета Метрополитан у ужој научној области – комуникологија.

Зоран Хамовић је са групом колега основао невладину организацију Библиотека плус, која има за циљ да помогне развој инструмената културне политике и професионалног усавршавања у области издаваштва и библиотекарства. Аутор је пројекта Интернест, који има за циљ трансформацију школских библиотека у информационе центре. Главни је уредник у Издавачкој кући Clio.

 

 


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s