Гост Клуба читалаца – Дамир Костовски

Дамир Костовски, аутор романа Ум – проклетство сећања, добитник књижевне награде Пегаз 2018. коју додељује Књижевна омладина Србије за прву књигу, био је гост Клуба читалаца и представио свој првенац у свечаној сали Ваљевске гимназије.

У разговору о књизи, о писању и читању, учествовали су аутор и представници литерарне секције и Клуба читалаца Ваљевске гимназије: Мина Бирташевић, Ања Јанкићевић, Катарина Павловић, ученице III-5 и Невена Старчевић III-6. Одломке из романа читали су Немања Шујдовић IV-3 и Вук Огњеновић III-3. У музичком делу вечери са својим ауторским композицијама на клавиру наступала је Софија Јаневска I-1.

Дамир је представио свој роман тока свести и психолошки трилер који је први део будуће трилогије. Овај млади човек није само писац и дипломирани правник, већ врсни спортиста, сликар, бубњар и вечити сањар. Рођен је у Пожаревцу, дипломирао на Правном факултету у Новом Саду, у коме данас ради као сарадник тужиоца у Основном јавном тужилаштву.

„Шта се десило те ноћи пре петнаест година?“

um prokletstvo secanjaПсихолошки трилер који помера границе између фикције и стварности!

Ум је врло моћан механизам. Начин на који човек размишља одређује све што се човеку у животу догађа. Мисли које су креиране од стране ума су такође врло моћне. Једино што је потребно је то да човек освести његове вредности и научи како исте да примени.

При том, у човековом уму се налази мноштво играча којих нисмо свесни, као што се то десило управо са јунаком овог дивног романа, Алеком.

Алек Андреевски је покушао да побегне од своје прошлости, да је уништи, и заборави. Све је чинио само да његов некадашњи живот и његово острво остану у магли, и успевао је у томе петнаест дугих година, али изненадно убиство једне жене, младог и успешног инспектора враћају преко Црног језера.

Појавио се нови убица. Појавио се Осветник који овај свет чисти од греха и оставља црне руже на гробовима својих жртава. И док Алек трага за убицом, око њега се гомилају тела и остављају трагови који га воде не само до Осветника, већ и до сопствене прошлости. Са сваким новим кораком почињу да се јављају давно заборављени догађаји позивајући на стара питања: Шта се десило те ноћи пре петнаест година када је затекао мртве родитеље? Ко је запалио позориште где је погинула његова Малена?

Време је да се пробуде давно успавана сећања која ће Алека заувек обележити. (преузето о књизи од Верице Секирарски)


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s