Ако се по јутру дан познаје…

Почетак школске године обележен низом лепих догађа…

Радионице за прваке и седмаке, многобројне посете пријатеља школе и знатижељних, састанци литерарне секције, дебатера, глумаца, квизови, договори око актуелних културних збивања у школи.

Радост читања – посета Међународном београдском сајму књига у недељу 21. октобра. Као и претходних година, били смо у прилици да присуствујемо најмасовнијој културној манифестацији у Србији и да се упознамо са најновијим издањима домаће и светске литературе.

Издавачка кућа Едука је организовала конкурс за најбољу школску библиотеку основне и средње школе, са жељом да подржи рад школских библиотека и да усмери пажњу на њихову драгоцену улогу у духовном и професионалном развоју ученика и професора.

Наша библиотека је освојила прву награду за допринос развоју школског библиотекарства и стваралачки и посвећени рад библиотекара. Награда је новчана, а повеља је уручена на Међународном сајму књига 25. октобра, на Школски дан. Награду смо добили за садржаје и креативне активности које се свакодневно одвијају и за посвећени рад у промовисању читања, књиге и библиотеке. Кад се споје традиција, труд, дивни и креативни сарадници и ученици, резултат не може бити непримећен. Изузетна сарадња са активима за српски језик и стране језике, сарадња са Клубом читалаца, литерарном и новинарском секцијом и са свим колегама и ученицима који раде на промовисању читања, уродила је плодом.

А, планови? Планова и идеја је прегршт…

Некадашњи ученик Ваљевске гимназије, др Бошко Николић, а сада ванредни професор Електротехничког факултета, поклонио је својој школи програм за пословање библиотеке, који је развијен у Рачунском центру ЕТФ-а и по свим стандардима ће задовољити потребе у свакодневном раду библиотекара и захтеве ученика и професора.

Снимци са конференције за новинаре…

 

 


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s