На посебна те водим места

На посебна те водим места је један од највећих бестселера и једна од најпопуларнијих књига за тинејџере коју је написала Џенифер Нивен.

Теодор Финц је само један осамнаестогодишњак који се не плаши смрти, шта више сваког дана размишља о могућим начинима како да себи оконча живот. Џенифер веома добро приказује колико се у ствари он разликује од других, али да он баш и не мари нешто посебно за то.

Виолета Марки је девојка из Теодоровог разреда која одбројава дане до матуре и замишља дан када ће побећи из мале Индијане.

Ипак, цела њихова прича почиње када се Теодор и она нађу на школском звонику, где је сада питање ко је кога спречио да се баци и себи оконча живот.

Након тога добијају задатак да опишу сва  „посебна места“  у Индијани.  За то време  које проводе заједно, Виолета осећа како само са њим може да буде опуштена и да је буде брига за остатак света, дословно учи да живи од дечка који жели да умре. Теодор одлаже своју смрт, чак у тренуцима и не жели да умре јер не жели да Виолета пати, има осећај као да са њом може да буде онај прави Теодор Финц.

Странице се муњевито окрећу, Џенифер успешно дочарава сваки тренутак, свако осећање, сваки догађај. Веома заслужно, књига је један од највећих бестселера.

Ивана Давидов II-5

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s